Wat kost een gemiddelde bruiloft?

De 5 belangrijkste dingen op je bruiloft
De 5 belangrijkste dingen op je bruiloft
17 januari 2019
bloopers op bruiloften
De 5 meest gemaakte bloopers op bruiloften
14 maart 2019
Bekijk alles
wat kost een gemiddelde bruiloft

Een gemiddelde bruiloft

Wat kost een gemiddelde bruiloft? Dat is een vraag waar veel aanstaande bruidsparen mee zitten. Je kan natuurlijk helemaal zelf bepalen hoeveel geld jullie willen uitgeven aan de bruiloft. Het ligt eraan hoe groot je het viert, hoeveel dagen. Hoeveel gasten je wilt uitnodigen of je ze de hele dag uitnodigt of alleen een dagdeel. Het gaat niet alleen over kosten voor de gasten, maar ook hoeveel geld je uitgeeft aan de bruidsjurk, de feestjurk of het pak. En laat het nou toevallig net 14 februari zijn. Als iemand je vandaag ten huwelijk vraagt of jij wordt gevraagd, dan kan je alvast even kijken naar de kosten hieronder!

Een gemiddelde bruiloft voor 200 gasten?

Als je een volledige Marokkaanse bruiloft wil organiseren, dan is de bruiloft een paar dagen. Eerst heb je de henna dag, de tweede dag is het huwelijk zelf. En misschien nog een derde dag om officieel samen te gaan wonen met je partner. Als je minstens 200 gasten uitnodigt, dan nemen de kosten aardig snel toe. Je moet voor iedereen voldoende lekker eten regelen. De zaal moet mooi versierd worden en de muziek moet ook geregeld zijn. Dit soort bruiloften kosten met gemak zo’n €30.000 tot €60.000. Dat kan voor sommigen even schrikken zijn! Dit zijn grote bedragen. Wees daarop voorbereid als je zoveel mensen wil uitnodigen en het zo groots wil vieren.

Liever wat kleiner vieren?

Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om de bruiloft één dag te laten duren. Het is lastig om dan een bedrag te noemen voor een gemiddelde bruiloft. Het ligt er maar net aan hoeveel je geregeld wilt hebben op die dag. Wel kan dat ontzettend veel geld schelen. Nogmaals, het is helemaal de eigen keuze om te bepalen hoeveel geld je aan de bruiloft uitgeeft. Sommigen vinden het zonde om zoveel geld uit te geven of hebben simpelweg niet zulke grote bedragen om te besteden.

Als je het wat kleiner wilt vieren, dan is het beter om rond de 100 gasten uit te nodigen. Zo heb je veel minder catering nodig en kan je een zaal afhuren die minder groot en dus minder duur is. Daarnaast kan je ook de jurken die je draagt huren. Dat zal ook enorm in de kosten schelen!

Hou rekening met de huwelijksreis

Je hebt waarschijnlijk een volledige focus op het trouwen zelf. Maar vergeet niet dat je ook kosten gaat maken bij het organiseren van een huwelijksreis. Dit zijn kosten die ook bij de bruiloft horen. Een gemiddelde huwelijksreis kost zo’n €2500,-. Houd dus rekening met de kosten voor de huwelijksreis als je een kostenoverzicht maakt voor je bruiloft. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.