Negaffa

Wat typeert een Marokkaanse bruiloft?

Een Marokkaanse bruiloft verschilt van een traditionele Nederlandse bruiloft. Al was het maar dat bij een Marokkaanse bruiloft veel meer voorbereiding komt kijken. Met als uiteindelijk doel, een perfecte Marokkaanse bruiloft geheel georganiseerd en gevierd volgens de traditionele Marokkaanse weddingstradities. De Marokkaanse cultuur kenmerkt zich door een tweedaags bruiloftsfeest, door gebruik te maken van een negaffa, het geven van een hennafeest na het bruiloftsfeest en de uiteindelijke trouwdag als afsluiting.

Kleurrijke bruidsgewaden

NegaffaMarokkaanse bruiden zijn te herkennen aan hun kleurrijke jurken. En niet alleen de bruid, ook de genodigden gasten zien er fraai gekleurd uit. Door de vrouwelijke gasten wordt hiervoor vaak gekozen voor traditionele jurken zoals de Caftan en de Takshita. En draagt de traditionele Nederlandse bruid één speciale jurk op haar trouwdag, een Marokkaanse bruid begint de trouwdag meestal in een mooie witte trouwjurk en op de feestlocatie ’s avonds, tijdens het grote traditionele feest, wisselt zij met behulp van haar negaffa nog verschillende keren van kapsel, schoenen, jurk en sieraden. Als het feest ten einde loopt draagt de bruid weer haar witte trouwjurk.

Een negaffa als bruidsstyliste

Het is duidelijk dat het kiezen van de bruidsjurken en het vele malen wisselen van jurken tijdens de trouwdag een behoorlijke uitdaging is. En in deze traditie is een negaffa de aangewezen persoon om de bruid bij de aanloop naar het feest en gedurende het feest als bruidsstyliste te assisteren. Veelal is een negaffa gediplomeerd kapster en visagiste maar dat hoeft niet perse. Zij kan ook door de jaren heen ruime kennis en ervaring opgebouwd hebben in haar professie als bruidsstyliste.Een negaffa helpt een bruid er op haar trouwdag er op haar mooist uit te zien en als bruid centraal te staan.