Henna

Henna

Henna is een rood poeder met veel goede werkingen. Veel mensen kennen het poeder vooral van de prachtige kunstwerkingen die ermee kunnen worden gemaakt op de huid, maar dat is niet het enige waar henna voor gebruikt kan worden.

HennaHenna komt uit een plant, de hennastruik, die vooral voorkomt in Afrika en in het verre Oosten. Het poeder kan worden vermengt met vloeistof waardoor er van alles mee gedaan kan worden. Wat vooral bekend is is dat er de zogenaamde ‘tattoo’s’ mee kunnen worden gezet. Deze prachtige kunstwerken worden vooral op handen en op voeten aangebracht. Dit is echter niet het enige wat er met dit poeder kan worden gedaan. Veel mensen gebruiken deze stof ook om hun haar mee te verven. Dit natuurlijke middel bevat veel pigment waardoor het heel geschikt is als haarverf. Blond haar kleurt rood, bruin haar kleurt vaak dieper bruin, richting het kastanjebruin, grijs haar wordt meer oranje. Op zoek naar een nieuw kleurtje? Dan is het poeder uit de hennastruik een goede natuurlijke manier om het haar te verven. Let wel op dat het niet meteen heel je handen ook mee kleurt, de kleur geeft namelijk heel erg af!

Kortom, het roodachtige poeder uit de hennastruik kan op veel verschillende manieren worden toegepast en is vooral populair om de handen of voeten mee te versieren. Er kunnen prachtige creaties mee worden gemaakt die een roodachtige of koperkleur op de huid achter laten. Daarnaast kan het ook goed worden gebruikt als haarverf voor een mooie nieuwe coupe. Let hierbij wel op dat hennapoeder anders reageert op elke soort haarkleur. Ook kan het langer laten intrekken van de haarverf een ander resultaat geven dan het kort laten intrekken van de haarverf. Test dit dus eventueel eerst uit op een klein plukje haar aan de onderkant, zodat je hierop kunt experimenteren. Hennapoeder is een natuurlijk middel dat op verschillende manieren kan worden toegepast!