Een echte traditionele trouwjurk

Bruiloftsverzekering
Een bruiloftsverzekerng, slim of niet?
1 november 2018
De 5 belangrijkste dingen op je bruiloft
De 5 belangrijkste dingen op je bruiloft
17 januari 2019
Bekijk alles
traditionele trouwjurk

Een echte traditionele trouwjurk

Bruiloftstradities

Bij islamitische bruiloften komen vaak veel prachtige tradities kijken. Om te beginnen is er het henna feest, waarbij de bruid kunstige patronen op haar handen en voeten krijgt. Daarnaast is er nog het gebruik dat de bruidstaart met dadels en melk wordt geserveerd. En dan is er natuurlijk nog de beeldschone traditionele trouwjurk voor de bruid. Maar wat houdt het precies in om deze traditie te volgen? Iedere traditie heeft namelijk wel een bepaalde betekenis. De betekenis van een traditionele jurk zal hieronder verder worden beschreven.

Vrouwen die van traditie houden

Voor de traditionele bruid is het belangrijk om te weten waarom zij voor een traditionele jurk kiest. Of beter gezegd, wanneer zij voor meerdere jurken kiest. De traditie houdt namelijk in dat een vrouw meerdere jurken draagt tijdens haar bruiloft. De eerste jurk is voor de ceremonie. Daarna kleedt zij zich om in haar tweede jurk, waarin zij op het feest arriveert. Tijdens het feest kleedt de bruid zich zo ongeveer vijf keer om.

De traditionele trouwjurk voor de ceremonie

De bruidsjurk voor de ceremonie is tegenwoordig vaak wit bedekkend. Hierbij wordt optioneel een hijab met eventueel een extra sluier gedragen. Het kan ook voorkomen dat de bruid ervoor kiest om alleen een sluier te dragen. Ook al is de ceremoniële jurk meestal wit, dit betekent nog niet dat deze saai hoeft te zijn. De jurk kan namelijk versierd zijn met kant, borduurwerk of dingen als parels en kristalletjes. Bovendien kan de bruid er voor kiezen om verschillende soorten juwelen te dragen. De populairste sieraden zijn tiara’s of een zogenoemde “haar ketting”. Maar een mooie ketting voor om de nek is ook zeer geliefd. Op naar het feest: Wat draag je tijdens deze gelegenheid zoal?

De kaftans voor het feest

De traditionele trouwjurken die de bruid tijdens het huwelijksfeest draagt worden ook wel kaftans genoemd. Dit zijn lange, kleurrijke feestjurken die vaak versierd zijn met zilver of goud borduurwerk. Er zijn verschillende stijlen kaftans die elk aan een bepaalde cultuur binnen de religie gebonden zijn. Bovendien zijn er ook modernere versies van deze traditionele jurken. Dit is speciaal voor de vrouwen die wel een traditionele bruiloft willen, maar toch hun eigen kledingstijl willen dragen. Dat er graag bepaalde rituelen gevolgd worden, betekent zeker weten niet dat het saai hoeft te zijn.