De 5 belangrijkste dingen op je bruiloft

traditionele trouwjurk
Een echte traditionele trouwjurk
9 december 2018
wat kost een gemiddelde bruiloft
Wat kost een gemiddelde bruiloft?
14 februari 2019
Bekijk alles
De 5 belangrijkste dingen op je bruiloft

Lekker eten is een must

Iedereen wil een perfecte bruiloft, maar waar begin je? Geen zorgen! Hier lees je namelijk wat de belangrijkste dingen zijn om te regelen voor jouw bruiloft. Als eerste is het belangrijk dat jouw gasten tijdens de receptie te eten krijgen. De ceremonie en het huwelijksfeest duurt namelijk de gehele dag. Dan is het wel zo netjes dat je je gasten te eten geeft. Goede catering die lekker eten kan leveren is dus zeker een must!

Een goede ceremoniemeester is het halve werk

De ceremonie zal natuurlijk niet soepel verlopen als je geen goede ceremoniemeester hebt. Zoek dus iemand waar zowel jij als je partner zich comfortabel bij voelen. Bovendien is het verstandig speciale wensen, zoals eventuele eigen geloften, aan de ceremoniemeester door te geven. Na de ceremonie kan het ook zijn dat het bruidspaar zich eerst gaat registreren bij de gemeente. Vaak gebeurt dit buiten de huwelijksdag om. Wanneer dit niet zo gaat is het toch belangrijk om rekening te houden met een tijdsschema.

De jurken mogen niet ontbreken

Voor de bruid is het allerbelangrijkste element van de bruiloft haar jurk. Of beter gezegd, haar jurken. Tijdens een islamitische bruiloft is het namelijk traditie dat de bruid meerdere traditionele jurken draagt. Als eerste draagt zij een witte jurk voor de ceremonie. De andere jurken zijn vaak erg kleurrijk en versierd met steentjes en/of borduurwerk. Een bruid kleedt zich gemiddeld vijf tot zes keer om tijdens haar bruiloft. Het aantal jurken dat zij draagt heeft ook een betekenis, dit bepaalt namelijk de hoogte van de bruidsschat.

De perfecte locatie voor de receptie

Ook de locatie voor de receptie is iets dat je niet mag vergeten. Hier wordt het gehele huwelijksfeest gehouden, dus is het zeker verstandig om de juiste plek te kiezen. Deze keuze is vaak gebaseerd op afwegingen als “Gebeurt het binnen of buiten?”. Maar ook het aantal gasten en jouw persoonlijke smaak spelen hierbij een rol.

De echt belangrijkste dingen: mensen

Het is belangrijk dat je mensen hebt die je helpen met de voorbereiding. Er zijn echter ook een aantal gasten die niet mogen ontbreken tijdens de bruiloft. De belangrijkste hiervan is de vader van de bruid. Als deze niet aanwezig is, is er geen officiële getuige en kan de bruiloft niet doorgaan. Dit waren de belangrijkste dingen voor op je bruiloft die je absoluut niet mag vergeten!