Bruiloft aankleden, welke stappen neem je?

7 dingen om aan te denken als je BFF trouwt
18 juni 2019
Bekijk alles

Bruiloft aankleden

Is het bijna zover en ga je binnenkort het huwelijksbootje in? Dat is een fantastisch vooruitzicht. Mocht je binnen een paar maanden gaan trouwen, dan wordt het toch echt wel tijd om na te denken over je bruiloft aankleden. Want wat wil je eigenlijk precies en hoe moet het eruit komen te zien?

Waarschijnlijk heb je je trouwkaarten allang gekocht in een trouwkaarten en liggen die al op de deurmat bij de familie en vrienden die je graag op de grote dag of dagen erbij wil hebben. Je jurk heb je al uitgekozen en ligt (bijna) klaar in de winkel en de locatie heb je ook al uitgezocht. Dan is het nu tijd om te kijken naar je bruiloft aankleden! Wij hebben een aantal stappen hieronder genoemd. Hopelijk helpt dit jou op weg!

Zet het op papier

Als het om bruiloft aankleden gaat is het handig om eerst op papier te zetten wat je graag zou willen. Koop bijvoorbeeld een aantal tijdschriften en knip uit welke afbeeldingen je mooi vindt. Welke kleurcombinaties wil je als aankleding? En welke materialen wil je allemaal hebben? Door het visueel te maken, kun je zelf zien wat wel en niet bij elkaar past. Mocht je niet van het knippen en plakken zijn, dan kun je ook prima dingen online zoeken en verzamelen! Kijk voor inspiratie op maakjeeigensfeer.nl. Trouwens ook leuk voor na de bruiloft om jullie huis gezellig aan te kleden!

Hoeveel heb je nodig?

Een volgende stap is om te kijken hoeveel je van alles nodig denkt te hebben. Wil je versiering aan het plafond? Bereken dan hoe groot het plafond is. Wil je versiering aan de stoelen? Zorg dat je weet voor hoeveel stoelen je versiering nodig hebt.

Bruiloft aankleden: inkopen doen

Staat alles op papier? Dan is het nu tijd voor de volgende stap en dat is het verzamelen van alle spullen die je wilt hebben voor je bruiloft aankleden. Je kunt winkels afspeuren en online kijken waar ze de spullen verkopen die je zou willen hebben. Het fijnst is om een winkel te vinden die gespecialiseerd is in een bruiloft aankleden, de kans is dan erg groot dat ze alles hebben wat je zoekt. Zo kun je in één keer je bestelling plaatsen. Mocht je je bruiloft echt ontzettend groot vieren, dan is het wijsheid om dit gedeelte aan iemand anders over te laten.. Je hebt als bruid tenslotte genoeg andere dingen aan je hoofd!