La femme du Maghreb – Golden edition
6 december 2015 stond volop in de teken van het 15 jarige bestaan van La femme du Maghreb. El Magnifique heeft deelgenomen aan de modeshow en heeft de nieuwste Golden collection uitgebracht. De golden collection is een collectie met maar liefst 19.200 manuren, 240 meter stof, 5 kilometer aan draadbewerking en 25 kilo aan overige materialen!

El Magnifique – Haute Couture
Het werd hoog tijd dat El Magnifique ging verhuizen! De enige vraag was, waar? Na een lange zoektocht was er een mooie pand op onze weg gekomen, namelijk gelegen in de winkelcentrum van Den Haag! Maandag 2 November was de grote opening van onze vernieuwde winkel op de prinsegracht 20. De nieuwe boutique is ruimer! Van 3 paskamers zijn wij overgegaan naar 5 paskamers. Er passen meer dan 200 jurken in de boutique, hier zijn wij ook hard mee bezig!

Wij zullen niet meer werkzaam zijn op de stationsweg, deze boutique zal vanaf maandag 2 november gesloten zijn.

El Magnifique – White
Het openen van een Haute Couture boutique was niet genoeg voor onze Belgische klanten! 17 mei 2015 stond in het teken van een nieuw concept binnen El Magnifique, namelijk El Magnifique – White. Een boutique waarbij de klant terecht kan voor de perfecte bruidsjurk als de ziana jurken!

Maroc Expo
27 & 28 December 2014 was ook El Magnifique aanwezig bij de Maroc Expo! Een expo waar ieder toekomstige bruidje kennis kan maken met verschillende diensten die nodig zijn voor het inplannen van een bruiloft. Ook El Magnifique zorgde ervoor dat de bezoekers van de Expo ons leerde kennen, dit deden wij namelijk door een modeshow die in het teken stond van de Choose your way collectie! Een collectie waarbij ieder zijn eigen weg kan inslaan door het kiezen tussen traditionele en moderne jurken.

Hierboven is er een impressie van de “Choose your way” collectie te zien, de modellen wachten met smacht totdat zij de catwalk op kunnen!

El Magnifique – Belgique
Het voorzien van de behoefte van onze klanten is een belangrijk facet binnen onze onderneming. El Magnifique zag een stijging van Belgische klanten die een hele dag reserveerde om langs te kunnen komen in onze Haute Couture boutique te Den Haag. Er kon toch ook een andere oplossing zijn voor onze Belgische klanten? Ja zeker! El Magnifique heeft daarom haar markt verbreed en zich gevestigd te Antwerpen. De opening stond gepland voor oktober 2014, dit heeft El Magnifique ook waar gemaakt! Wij verwelkomen onze Belgische klanten graag in onze nieuwste boutique gelegen aan de Abdijstraat 222, Antwerpen.

Tangier’s Fashion Show
Op 07 december 2013 heeft El Magnifique haar allereerste show gegeven in Tangier, Marokko tijdens de Tangier’s Fashion Show. De organisatie van de Tangier’s Fashion Show heeft ervoor gekozen om één van de exclusieve creaties van El Magnifique op de billboards te zetten die verspreid zijn over alle koningssteden in Marokko.

Een impressie van de Tangier’s Fashion Show

Laaroussa Magazine
Voor de eerste editie van de Laaroussa Magazine, dé Fashion & Wedding magazine stond El Magnifique op de backcover met niemand minder dan Kim Feenstra!

Voor de tweede editie van de Laaroussa Magazine, dé Fashion & Wedding magazine stond El Magnifique op de frontcover! De organisatie heeft voor El Magnifique gekozen vanwege o.a. de unieke en moderne creaties die de label met zich meedraagt.

Every road leads to Rome
Woensdag, 13 februari 2013 08:30

Hair done? Check! Nails done? Check! Make-up done? Check! “Oké, dan nu snel naar boven. Ik heb een uur per persoon nodig om jullie aan te kleden”, grapt Hajar van El Magnifique.

Deze week was ik geboekt als model voor El Magnifique. Het is leuk om eens voor de camera te mogen lopen in plaats van ernaast te staan. Net als jij heb ik vooroordelen over het modellenleven. Modellen mogen niet eten, hoeven niet hard te werken (alleen even op en neer te lopen) en het is zo’n oppervlakkig werk dat het alleen maar om de buitenkant draait. HO, STOP. Laat ik deze gelegenheid aangrijpen om deze vooroordelen tegen te gaan en een inzage te geven in een dag als model.

El Magnifique is een Couture label met Marokkaanse trouw-en feestjurken. Wat een prachtige jurken en eindeloze fantasieën hebben deze ontwerpers. Want laten we wel zijn, wie bedenkt er nu dat het fijn is om op de meest slopende dag van je leven, een jurk van drie lagen dik te dragen die in totaal meer weegt dan 30 kilo? De Marokkaanse dames dus. En weet je wat, ze hebben gelijk ook. Want de ontwerpen zijn adembenemend.

Showtime
De show vond plaats in het World Fashion Centre, waar de Negaffa Awards werden uitgereikt. Dit is een Marokkaanse trouwbeurs waar jonge dames op zoek gaan naar hun verloving-, trouw- en feestjurken. El Magnifique showde twee keer: eerst de nieuwste collectie trouwjurken en daarna de Haute Couture collectie. De show werd geopend door de prachtige stem van onze enige echte Do. Met haar bekende liedje, ‘Heaven’ straalde ze voor 3000 man in een Marokkaanse jurk.

Collectie 
De bruidscollectie was extravagant met nóg meer diamanten, stof en sieraden dan de Haute Couture collectie. Prachtige kwaliteit en even mooie kleuren waren gekozen voor de sierlijke vorstelijke silhouetten. Nadat de bruidsmodellen waren uitgelopen was het aan onze groep de taak om alles ready te krijgen voor de show. De Haute Couture collectie was kleurrijk en rijk versierd met diamantjes en details. Veel gebruikt in de Marokkaanse traditie, is de tailleriem van diamanten met een koord erover gebonden.

Kijkje achter de schermen
De backstage sfeer was erg gezellig, professioneel en de tijd ging sneller als verwacht. Als model spendeer je 40% van de tijd aan wachten, 50% aan haar/ make-up en de overige 10% loop je over de catwalk. Als model ben je een soort schildersdoek. Het gaat erom dat je de kleding zo goed mogelijk tot zijn recht laat komen met jouw performance. Het is nogal een gedoe om de hele dag alle kanten op geslingerd te worden. Iedereen frunnikt aan je. Het team van visagisten, hairdressers en stylisten werkte al lang vóór de dag van de show aan een concept. En dat was ‘Every road leads to Rome’. De feeling moest Italiaans aandoen.

The Phantom of the opera

De looks waren waanzinnig. MAC verzorgde de make-up en werd geïnspireerd door de Italiaanse ‘Phantom of the opera’. Met zilver werd ons gezicht aan een kant beplakt als een half masker, en de dramatische smokey eye gaf een perfecte finishing touch. Het haar ging omhoog in Godinachtige knotten. Deze haarstylisten waren echte kunstenaars. Het was allemaal prachtig verzorgd. Alle credit aan dit team!

Moment suprême

Mijn jurk was een fishtale van helderblauw satijn met een enorm groot beleg van diamanten en pailletten. Het was een eer om voor een dag het gevoel te hebben om een prinses te zijn. En toch gaat het werk als model echt niet over rozen. Je maakt lange dagen en ondervindt de nodige stress backstage. Maar het is tegelijkertijd een erg mooie ervaring. Voor een keertje. Het leukste van de dag waren de gesprekken onderling. Allemaal mooie meiden met brains!

Tekst: Ivvy-Chloé van de Geer
Foto: RvHFoto