Goedkoop trouwen
Goedkoop trouwen in 10 tips
1 juli 2018
Bruiloftsverzekering
Een bruiloftsverzekerng, slim of niet?
1 november 2018
Bekijk alles
trouwfotos

5 tips voor de beste trouwfotos

Een dag om nooit meer te vergeten ‘vereeuwigd’ op de mooiste trouwfotos. Althans dat hoopte ik, maar er kan het één en het andetrouwfotosr tegengaan. Daarom enkele tips over hoe ik het anders en beter zou aanpakken mocht ik het opnieuw kunnen beleven.

1. Planning

De grote dag is aangebroken. De meeste voorbereidingen werden getroffen, maar vergeet niet duidelijke afspraken en een planning te maken wat betreft de gehele fotografie. De dag verloopt al ‘hectisch’ genoeg en goede afspraken maken goede vrienden. Zowel jij als de fotograaf hebt ideeën en een manier van werken. Zorg ervoor dat je beide goed afstemt op elkaar, zodat je alle miscommunicatie en onbegrip vermijdt.

2. Overzicht

Ruim voordat de grote dag aanbreekt, kun je al heel wat foto’s nemen. Maak voor jezelf, in samenspraak met de fotograaf, een duidelijk overzicht van de gewenste trouwfotos. Houd hierbij rekening met de geschikte locatie(s), onvoorspelbare weersomstandigheden en mogelijke reservaties. Ik vergat een checklist en geloof me, om teleurstellingen te vermijden, een echte must have voor de controlefreaks! Ook raad ik aan om ruimere tijd in te plannen.

3. Originaliteit

Ik vind dat veel trouwfoto’s in dezelfde genre liggen en daardoor vrij saai kunnen overkomen. Dit is nu net wat ik niet wil! Laat jezelf inspireren en schroom niet om je fotograaf hiermee te overspoelen. Een goed fotograaf staat hier immers voor open, leert zelf ook bij en wil zijn klant tevreden stellen.

4. Persoonlijkheid

Ieder is uniek en anders. Laat dit duidelijk blijken uit je foto shoot. Hiervoor raad ik aan enige tijd te investeren met de fotograaf zodat die je beter leert kennen. Neem hem of haar mee in je belevingswereld zodat hij zijn foto’s hierop beter kan afstemmen. De dag zelf raad ik aan om een assistent mee te nemen in de vorm van een beste vriend(in), niet enkel om wat spullen te helpen dragen maar als steun en tweede opinie.

5. Extra materiaal

Herinner de fotograaf aan een extra toestel, reserve geheugenkaarten en accu’s. Ook kan je bepaalde accessoires wensen bij de foto’s en kan reserve trouwkledij, een doek, of iets anders wenselijk zijn.